انتقادهايي از جنس قلب واقعيت!
یزدفردا -مرتضی رضائیان فیروز آبادی :پس از حماسه افتخارآفرين سوم تير و برگزيده شدن دكتر احمدي نژاد به رياست جمهوري، برخي افراد و گروه ها به جاي همراهي با منتخب مردم كه تحقق آرمان هاي بلند انقلاب و امام راحل(ره) را در سرلوحه برنامه هاي خود قرار داده است ، آگاهانه يا ناآگاهانه به فضاسازي عليه اين دولت برخاسته اند و با چشم بستن بر واقعيت ها، موفقيت هاي چشمگير دولت در عرصه هاي گوناگون را زير سؤال مي برند؛ غافل از اين كه در اوضاع كنوني كه دشمنان قسم خورده همه توان خود را براي ضربه زدن به نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران بسيج كرده اند، افراد و جناح ها بايد به جاي سياه نمايي و مچ گيري هاي بي مبنا به تقويت دولت خدمتگزار و تحكيم وحدت براي مقابله با دشمنان همت گمارند. از جمله فضاسازي هاي مورد اشاره، مي توان به مصاحبه آقاي محسن امين زاده - از مسوولان ارشد وزارت امور خارجه در دولت پيشين- با روزنامه اعتماد اشاره كرد كه در آن ، سياست هاي خارجي رئيس جمهور را زير سوال برده و چنين وانمود كرده كه دولت نهم همه دستاوردهاي گذشتگان در عرصه خارجي را بر باد داده است!
در پاسخ به ادعاهاي آقاي امين زاده بايد به اين نكته اشاره كرد كه دولت نهم در حالي آغاز به كار كرد كه به دليل فشارهاي غرب براي محروم كردن ايران از فناوري صلح آميز هستهاي و مواضع غيرمقتدرانه دولت پيشين شاهد تنگناهايي جدي در عرصه روابط خارجي بوديم و نوع تعامل دولت وقت با غرب در مسائل گوناگون به ويژه مساله هستهاي، نتايجي در خور آرمانهاي ملت ايران و جايگاه جمهوري اسلامي را به همراه نياورده بود؛ از اين رو با الهام از آرمان هاي امام راحل(ره) و بر اساس اصول ترسيمي از سوي رهبر فرزانه انقلاب- عزت، حكمت و مصلحت - ديپلماسي تهاجمي و مقتدرانه در روابط خارجي كشورمان حاكم گشت و با تدابير خدمتگزاران ملت و در راس آن ها رئيس جمهور محترم، دشمنان سلطه جو گام به گام به عقب رانده شدند. مقايسه اجمالي دستاوردهاي ديپلماسي دولت كنوني با دولت سابق به ويژه در موضوع هسته اي به خوبي نادرست بودن ادعاهاي منتقدان را نشان مي دهد.
به تصريح رهبر معظم انقلاب ؛ “يك روزي بود كه اين ها حاضر نبودند پنج عدد سانتريفيوژ را تحمل كنند. مسؤولين گفتوگو و مذاكره با اروپا حاضر شده بودند بيست تا سانتريفيوژ را نگه دارند، آن ها گفته بودند نمي شود! گفته بودند پس لااقل پنج تا، گفته بودند نمي شود! اگر مي گفتند يكي، باز هم مي گفتند نمي شود! امروز سه هزار تا سانتريفيوژ دارد كار مي كند، مبالغ زيادي هم آماده كار گذاشتن است. مي گويند در همين حد متوقف شويد” (1)
متاسفانه دولتي كه آقاي امين زاده افتخار حضور در آن را داشته اند، به جاي دفاع قاطع از حقوق مسلم ملت ايران ، سياست تسامح و لبخند را در پيش گرفت و نتيجه آن شد كه نمي بايست مي شد: “....هي فشار آوردند كه بايد اين را تعطيل كنيد، بايد آن را تعطيل كنيد، بايد آن را تعطيل كنيد. رسيدند به كارخانه يو.سي.اف اصفهان، گفتند: اين را هم بايد تعطيل كنيد! آن مقدمات اولي است. بنده آن وقت به مسؤولين گفتم كه اگر اين حرف را گوش كرديد، فردا خواهند گفت بايد معادن اورانيوم را هم كه توي اين كشور هست، كلا يكجا جمع كنيد بدهيد به ما، تا خاطرجمع شويم كه شما نمي خواهيد بمب اتم بسازيد!” (2)
اما به رغم هشدارهاي دلسوزانه، دولت وقت همچنان بر سياست خود پاي فشرد؛ سياستي كه مي توان آن را عقب نشيني گام به گام ناميد و نتايجي بسيار تلخ را در پي داشت:” دو سال تعليق موقت كرديم. فايدهاش چه شد؟ اول گفتند موقت تعليق كنيد، گفتند تعليق داوطلبانه بكنيد؛ ما هم به خيال موقت و به خيال داوطلبانه، تعليق كرديم. بعد هر وقت اسم از برداشتن تعليق آمد، يك قرشمال بازياي در سطح دنيا درست كردند - در سطح مطبوعات و رسانهها و محافل سياسي - واي، داد، داد، ايران مي خواهد تعليق را بشكند! تعليق شد يك امر مقدس كه ايران اصلا حق ندارد نزديكش برود! ما اين را تجربه كردهايم؛ ديگر، تجربه جديدي نيست. آخرش هم گفتند: اين تعليق موقت كافي نيست؛ اصلا بايد به كلي بساط اتمي را جمع كنيد. همين اروپاييها كه مي گفتند شش ماه تعليق كنيد، وقتي اين كار را كرديم، گفتند بايستي جمع كنيد! اين” فرايند عقبنشيني”، اين فايده را براي ما داشت؛ هم براي خود ما تجربه شد، هم براي افكار عمومي دنيا تجربه شد. ليكن عقبنشيني بود ديگر؛ عقبنشيني كردند.”(3)
و سرانجام با هشدار رهبر فرزانه انقلاب اين عقب نشيني متوقف شد:”... گفتم اگر چنانچه بخواهند به اين روند مطالبه پيدرپي ادامه بدهند، بنده خودم وارد ميدان مي شوم؛ همين كار را هم كردم. بنده گفتم كه بايستي اين روند عقبنشيني متوقف شود و تبديل بشود به روند پيشروي، و اولين قدمش هم بايد در همان دولتي انجام بگيرد كه اين عقبنشيني در آن دولت انجام گرفته بود.”(4)
خوشبختانه دولت نهم با درك درست از اوضاع، حاضر به بازي در ميدان غربيان نشد و در كمال صلابت به دفاع از حقوق هسته اي ملت همت گمارد:”اين دولت در برابر زيادهخواهي هاي استكبار، دچار انفعال نشد.... اين ايستادگي در مقابل زيادهخواهي استكبار و احساس عزتي كه در اين ميدان ميشود، بهنظر من يكي از خصوصيات اين دولت است. اين ها خصوصياتي است كه بحمدالله هست.” (5) و البته در اين ميان نقش رئيس جمهور محترم بسيار برجسته است؛ به گونه اي كه رهبر معظم انقلاب در جمع نمايندگان مجلس خبرگان، نقش “شخص رئيس جمهور” و ايستادگي وي را در پيشرفت موضوع هستهاي بسيار بارز دانستند.(6)
مقايسه منصفانه عملكرد دو دولت در سياست خارجي به ويژه موضوع هسته اي به خوبي نشان مي دهد كه بر خلاف تصور آقاي امين زاده ، دولت خدمتگزار به خوبي توانسته است از عزت و غرور ملي ايرانيان دفاع كند و دشمنان زورگو را به كرنش وادارد و چنانچه ايشان و همفكرانشان چند صباحي ديگر در قدرت باقي مانده بودند از پيروزي هاي درخشان كنوني در عرصه هاي گوناگون به ويژه انرژي هسته اي خبري نبود!
آقاي امين زاده در بخش هايي ديگر از گفتوگوي خود، بالحني تحقيرآميز مواضع اصولي رئيس جمهور را تخطئه مي كند، سفرهاي تاثيرگذار وي را به باد انتقاد مي گيرد و با انتقاد از حضور دكتر احمدي نژاد در سازمان ملل و دانشگاه كلمبيا، محبوبيت وي در جهان اسلام را با محبوبيت صدام حسين و بن لادن مقايسه مي كند! به نظر مي رسد از آن جايي كه دستاوردهاي كلان دولت در عرصه بين المللي و محبوبيت كم نظير رئيس جمهور ايران در بين ملت هاي آزاده قابل مناقشه نيست ؛ جناب آقاي امين زاده از باب” شاعر چو به تنگ آيد...” به توهين هايي ناپسند از اين دست روي آورده است. درباره ماجراي دانشگاه كلمبيا بايد گفت از قضا اين حادثه نمادي بسيار برجسته از درايت ، هوشمندي و موقعيت شناسي رئيس جمهور محبوب كشورمان به شمار مي آيد كه توانست به رغم همه برنامه ريزي هاي مدون دشمنان براي ناكام گذاشتن وي، دانشگاه كلمبيا را به تريبوني جهاني براي به چالش كشيدن مواضع استكبار جهاني و صهيونيسم و رساندن پيام ملت ايران تبديل كند و توطئه دشمنان را با انعكاسي به مراتب قوي تر به خودشان برگرداند. توفيق رئيس جمهور و مديريت مثال زدني ايشان در آن جلسه چنان چشم ها را خيره كرد كه تا چند روز در صدر اخبار رسانه هاي جهاني قرار گرفت و در داخل نيز تحسين خاص مقام معظم رهبري، مراجع عاليقدر و حتي منتقدان سياسي را در پي داشت؛ به گونه اي كه مقام معظم رهبري در ديدار دكتر احمدي نژاد ، تاكيد كردند :” سخنراني شما در دانشگاه كلمبيا و مساله اي كه در اين دانشگاه پيش آمد وهمچنين سخنراني شما در مجمع عمومي سازمان ملل در مجموع مايه سر افرازي ملت ايران شد.” (7) و در جايي ديگر فرمودند:” نمونه دانشگاه كلمبيا، نمونه خوبي است. انصافا اين منطق قوي و تسلط بر نفس - يعني روحيه خوب، اعتماد به نفس - و اعتماد به اين منطق، كار خودش را كرد...”(8) حضرت آيت ا... مكارم شيرازي از مراجع عاليقدر تقليد با تاكيد بر اين كه “ مواضع رئيس جمهور براي جهان اسلام افتخارآميز بود”(9) خطاب به ملت ايران گفتند: از داشتن چنين رئيس جمهوري به خود بباليد . حضرت آيت ا... نوري همداني نيز در نامه اي به رئيس جمهور ضمن قدرداني از شجاعت و تدبير وي يادآور شدند:” شجاعت حماسه اي و تدابير افتخار و عزت آفريني كه موجب پيروزي درخشان شما و نيل به فضيلت شد، باعث سرافرازي مسلمانان تمام جهان بهخصوص ملت انقلابي ايران شد... شما با شجاعت و تدبير خود توانستيد پيام و منطق ديندارانه ايران اسلامي را در دانشگاه كلمبيا و مجمع عمومي سازمان ملل به گوش جهانيان برسانيد.”(10)
آقاي امين زاده در بخشي ديگر از اظهارات خود، از سفرهاي خارجي رئيس جمهور به شدت انتقاد مي كند. البته انگيزه اين گونه انتقادها براي صاحبنظران و توده هاي آگاه ملت چندان شگفت نيست و نيازي به پاسخ دادن ندارد؛ اما برخي ديگر از كساني را كه گاه نسنجيده و از روي غفلت به موضع گيري مي پردازند، به تأمل در اين فرمايش مقام معظم رهبري دعوت مي كنيم: «دولت تصميم اقتصادي مي گيرد، اعتراض پشت سر اعتراض، آن هم با لحن هاي اهانتآميز؛ تصميم سياسي مي گيرد، همين طور؛ تصميم بينالمللي مي گيرد، همينطور؛ به فلان سفر مي رود، همينطور! به فلان سفر نميرود همين طور! وقتي ما سوار اين اتوبوس شديم و به اين راننده اطمينان كرديم، ديگر سر هر پيچي كه نبايد گفت آقا مواظب باش، آقا دستم فلان شد، دلم لرزيد. خب دارد رانندگي مي كند، مي رود ديگر. اين در حالي است كه اين دولت انصافا دولت پركار و در بعضي از خصوصيات نمونه است.»(11) «مسؤولين كشور واقعا دارند زحمت ميكشند، حقيقتا دارند زحمت ميكشند. دولت، مسؤولين، مديران بخشهاي مختلف، تلاش ميكنند. اگر كسي ايراد و انتقادي هم دارد، نبايد آن را جوري مطرح كند كه اين مديري كه در تلاش هست براي اين كه كار را بهتر انجام دهد، او را تضعيف كند. اختلافات غالبا از هوسهاي نفساني بر ميخيزد. اگر كسي بگويد اين عمل من كه اختلافانگيز بود، تفرقهانگيز بود، براي خدا است، اين را باور نكنيد. تفرقه بين مومنين كار خدايي نيست، براي هدف خدايي انجام نمي گيرد؛ كار شيطاني است؛ كار شيطاني است. ايجاد بغضاء و كينه بين مومنين، فضاي اختلاف را به وجود آوردن، اين كار شيطان است، كار خدايي نيست. كار خدايي همدلي است. يك نفر يك كاري دارد، مسووليتي را بر عهده گرفته، ديگران بايد كمك كنند تا كار را خوب انجام دهد. اگر ضعفي داشت، به او تذكر دهند؛ اما نگذارند او تضعيف شود. اين كسي كه اين علم را بر دوش كشيده، بلند كرده، همه بايد كمكش كنند؛ يكي عرقش را پاك ميكند، يكي بادش ميزند. اگر ديدند كه در نگه داشتن علم دارد اشتباه ميكند، راهش اين نيست كه يك مشتي هم به پشتش بزنند، خود او و علم را سرنگون كنند. راهش اين است كه كمكش كنند اين اشكال برطرف شود؛ اين نكته را بايد همه توجه كنند، بهخصوص كساني كه در عرصه سياست و در عرصه فرهنگ و در عرصه رسانه و در عرصههاي گوناگون نقش و حضوري دارند.(12)
سخن در اين باب بسيار است و پاسخ تفصيلي به ادعاهاي امثال آقاي امين زاده و پرداختن به تمام دستاوردهاي غرورآفرين دولت مكتبي در عرصههاي گوناگون در اين مجال كوتاه ممكن نيست. نكته پاياني در بيان دستاوردهاي سياست خارجي دولت نهم اين كه به تصريح برژينسكي - سياستمدار كهنه كار امريكايي- “رئيس جمهور پيشين ايران با رفتار و شيوه ملايم و لبخند نتوانست امريكا را به عقب نشيني وادارد ولي آقاي احمدي نژاد با شدت عمل و تندي توانسته است امريكا را گام به گام در ديپلماسي جهاني و نبرد ايدئولوژيك به عقب براند. امروز احمدي نژاد يكي از رهبران اصلي دنيا است.”
پي نوشت ها
1. بيانات رهبر معظم انقلاب در ديدار دانشجويان دانشگاههاي استان يزد،13/10/86
2و3و4. همان
5. بيانات مقام معظم رهبري در ديدار رئيس جمهور و اعضاي هيات دولت ،4/6/86
6. در ديدار اعضاي مجلس خبرگان،7/12/86
7. درديدار رئيس جمهور،7/8/1386
8. در ديدار اساتيد و روساي دانشگاهها 9/7/86
9و10. كيهان،9/7/1386
11. بيانات رهبر معظم انقلاب در ديدار دانشجويان دانشگاههاي استان يزد،13/10/86
12. بيانات معظم له در سالروز ميلاد حضرت فاطمه، تير1387
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 20,ژانویه,2025